Аналитика

Цифровая фотограмметрия, картография и землеустройство
Текущее время: 17 ноя 2018 15:41

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 393 ]  На страницу Пред.  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 27 янв 2018 10:36 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 642
Откуда: Ліспроект
При перерахунку координат "на льоту" - вставці об'єкта з буфера обміну в карту з іншим датумом, або при розділенні об'єкта (правка>розділити) виникає помилка, якщо для об'єкта було винесено підпис службового параметра [-7] Codetopo.
Вложение:
ErrorCaptionParam-7.PNG
ErrorCaptionParam-7.PNG [ 16.79 Кб | Просмотров: 1649 ]
З врахуванням того, що підпис міг бути винесеним на карту а сам параметр [-7] став недоступним для шару при приведенні карти до іншого шаблону, виловити такий об'єкт в карті досить складно. Підпис не відображається у повному вигляді, але підпис винесений.

Про цю глюку вже йшлося тут. Думав просто скриптом видалити всі підписи параметра [-7], однак ця операція дає результат лише якщо параметр доступний шару. Приходиться:
- зробити доступним параметр [-7] всім шарам, об'єкти яких є в карті;
- видалити підписи параметра [-7] всіх об'єктів карти;
- зробити параметр [-7] недоступним для всіх шарів, об'єкти яких є в карті.

P.S. Виловлюю об'єкти сценарієм контролю (функція [Captions])


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 27 янв 2018 18:59 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 568
Часто не працює команда Сервіс - Перетворити - Петлю в складний полігон
Наприклад з прикріпленим файлом.
Виберіть Прибудинкову територію і спробуйте перетворити.


Вложения:
LoopToComplexPolygon.dmf [27.51 Кб]
Скачиваний: 101

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua
Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 27 янв 2018 20:28 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 568
fendak писал(а):
не працює команда Сервіс - Перетворити - Петлю в складний полігон

в принципі, вже не так актуально, бо написав скрипт, який це виправляє:
Код:
@Map.DeselectAll
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
$SelCount=@Map.SelCount
@if $SelCount=0 then @Goto %NoTransform
$N1=0
$MapCount=@Map.Count
@Map.SelectLayer id70009
%SelTransform
$N1=$N1+1
$LID=@Map.Object[$N1].LayerID
@If ($LID<=30000) then @Goto %NextTransform
@If ($LID>=30999) then @Goto %NextTransform
@Map.SelectObject $N1
%NextTransform
@if $N1<$MapCount then @Goto %SelTransform
@Map.Copy
@FileNew TransformLoopToComplexPolygon /Template=XMLNormal.dmf
@Map.Paste
@Map.DeselectAll
$NS=0
%NSTransform
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
$NS=@Map.NextSelected $NS
@if $NS=0 then @Goto %EndNSTransform
@Map.DeselectAll
@Map.SelectObject $NS
$N1=@Map.Count
@ExecuteMenu spbSplit
@Map.DeselectAll
$MapCount=@Map.Count
%StartSel2
$N1=$N1+1
@if $N1>=$MapCount then @Goto %EndSel2
@Map.SelectObject $N1
@Goto %StartSel2
%EndSel2
@Map.Selected.Delete
@ExecuteMenu MapCheckPurgeDeleted
@Map.SelectObject $NS
@ExecuteMenu SpbCombine
@Goto %NSTransform
%EndNSTransform
@Map.DeselectAll
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
@Map.Copy
@CloseMap TransformLoopToComplexPolygon
@Map.DeselectAll
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
@Map.Selected.Delete
@Map.Paste
@ExecuteMenu MapCheckPurgeDeleted
%NoTransform

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 28 янв 2018 18:11 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 568
Ще одне питання, яке, мабуть, не дуже відноситься до глюків, але, оскільки викликає велику незручність, розміщу його тут.

Що означає, коли курсор мишки в програмі набуває вигляду, як на зображенні нижче?

Це виникає дуже часто, коли переключаюся з одної карти на іншу. Весь час доводиться натискати Esc, щоб курсор став нормальний. Розумію, що це копіювання чогось кудись? Але чого і куди не можу зрозуміти. і який принцип активації цього режиму?

Якщо це просто глюк - то прохання прибрати. А якщо якась функція програми - то поясніть, як це працює.

І така проблема не тільки в мене. Заходячи через віддалений доступ до інших, бачу, що і інші з цим заморочуються також.


Вложения:
2018-01-28_180407.bmp
2018-01-28_180407.bmp [ 4.58 Кб | Просмотров: 1628 ]

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua
Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 янв 2018 08:14 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июл 2009 08:22
Сообщения: 415
Откуда: Старобельск
Этот значок появляется при наведении на вынесенную подпись.

_________________
П. Вечеров


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 янв 2018 20:54 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 568
paul писал(а):
Этот значок появляется при наведении на вынесенную подпись

так, але він, також, появляється просто при переході з одної вкладки з картою на другу і коли не натиснути при цьому Esc, то міняє вкладки з картами місцями.
В нормальному режимі роботи програми, якщо натиснути мишкою на одній з вкладок і не відпускаючи мишку перетягнути вкладку в інше місце, то також появиться такий значок. В не нормальному він появляється при простому переході між вкладками, коли перед тим відпускаєш мишку.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 янв 2018 21:08 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 568
прикріпив відео, щоб краще було зрозуміло

Якщо коротко, суть проблеми в тому, що не спрацьовує команда - відтискання клавіші миші. Програма думає, що я клавішу продовжую утримувати, хоч це не так.

У 90% випадків це виникає тоді, коли активована вкладка Список. Також, хоча б на одній з карт мають бути якісь об'єкти. Якщо це чисті листки - то даний глюк не появляється.


Вложения:

Video_2018-01-29_210507.wmv [ 502.81 Кб | Просмотров: 1608 ]

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua
Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 мар 2018 21:43 
Специалист
Специалист

Зарегистрирован:
02 мар 2017 10:02
Сообщения: 15
Глюк, чи не глюк, така ситуація, Вставка-Таблиця-Текст-"Heé Sára"-ОК, і получається такий вже текст "Hee Sara"


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 мар 2018 22:02 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 568
-Ivan- писал(а):
Глюк, чи не глюк, така ситуація, Вставка-Таблиця-Текст-"Heé Sára"-ОК, і получається такий вже текст "Hee Sara"

в даному типі тексту (через вставку текстових блоків на карту) не реалізовано навіть можливість елементарного форматування частини тексту жирним, курсивом, підкресленим тощо, а ви хочете щоб наголос був? :lol: ))

Тут діє форматування тільки до всього тексту загалом, тому, відповідно, вам потрібний шрифт, який крім звичайних букв, буде містити ще й букви із наголосами. В інших редакторах це реалізовано методом суміщення різних шрифтів, а тут таке зробити не можливо.

Таке зробити можливо тільки в підписах на карті.

Я просив розробників Digitals додати функціонал форматування в текстові блоки такий, як у підписах, але без відповіді. Не розумію, невже це так складно, маючи готовий код, підключити його до іншої частини програмного функціоналу :?: ? Щоб і в текстових блоках можна було нормально форматувати текст.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 мар 2018 22:08 
Специалист
Специалист

Зарегистрирован:
02 мар 2017 10:02
Сообщения: 15
fendak писал(а):
-Ivan- писал(а):
Глюк, чи не глюк, така ситуація, Вставка-Таблиця-Текст-"Heé Sára"-ОК, і получається такий вже текст "Hee Sara"

в даному типі тексту (через вставку текстових блоків на карту) не реалізовано навіть можливість елементарного форматування частини тексту жирним, курсивом, підкресленим тощо, а ви хочете щоб наголос був? :lol: ))

Тут діє форматування тільки до всього тексту загалом, тому, відповідно, вам потрібний шрифт, який крім звичайних букв, буде містити ще й букви із наголосами. В інших редакторах це реалізовано методом суміщення різних шрифтів, а тут таке зробити не можливо.

Таке зробити можливо тільки в підписах на карті.

Я просив розробників Digitals додати функціонал форматування в текстові блоки такий, як у підписах, але без відповіді. Не розумію, невже це так складно, маючи готовий код, підключити його до іншої частини програмного функціоналу :?: ? Щоб і в текстових блоках можна було нормально форматувати текст.

То не наголос, то угорська мова. Треба мені вставляти в текстові блоки текст на угорській мові, а виходить шось не понятне(


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 31 мар 2018 16:41 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 260
Откуда: м.Львiв
-Ivan- писал(а):
Треба мені вставляти в текстові блоки текст на угорській мові, а виходить шось не понятне(

Це можна вирiшити за допомогою вставки параметру як HTML тексту (приклад додаю). Ще є варiант поставити в параметрах Windows "Мова i регiональнi стандарти" мову програм, що не пiдтримують Юнiкод - Угорська (але тодi виникнуть проблеми з кирилицею).


Вложения:
Noname1.dmf [1.92 Кб]
Скачиваний: 170

_________________
Простіше написати неправильну програму, ніж зрозуміти правильну
Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 18 июн 2018 20:29 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 568
Після одного з нещодавніх оновлень Digitals дуже гарно працює контроль вузлів, завжди з першого разу виправляє всі точки. Приємно працювати.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 30 июл 2018 13:50 
Специалист
Специалист

Зарегистрирован:
12 мар 2018 15:03
Сообщения: 45
Откуда: м. Вінниця
Не знаю чи це дійсно відноситься до глюків, але хочу розібратися з такою незручною поведінкою програми.
Триває процес збереження до .dwg, потім, в разі примусово припинення операції, в назві оригінального файла, яка показується в шапці програми, відображується розширення не .dmf, а .dwg і після закриття програми та повторного її запуску замість відкривання останнього оригінального (.dmf) файлу програма навіщось запускає процес збереження у .dwg. Можете собі уявити на що це схоже, якщо попередньо відбувалось збереження величезної топографії населеного пункту. Зупинити цей процес інакше як через диспетчер задач важко. Не кажучи вже про часом значне перевантаження системи. Така поведінка програми ДУЖЕ дратує. Чи є можливість вимкнути якусь опцію чи ця проблема поки не має варіантів лікування?

Варіанти «Завжди закривай файл перед закриттям програми» прошу не пропонувати, тому що поведінка програми навіть в цьому випадку викликає значний подив, адже після такої маніпуляції вона все одно чомусь самостійно запускає останній процес збереження у .dwg.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 30 июл 2018 17:00 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 1980
Откуда: Vinnitsa
В Сервис-Настройки-Главная-Рабочий стол-Загрузка при запуске потрібно прибрати "галочку", яка під час запуску відкриває останній редагований файл.

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 31 июл 2018 10:45 
Специалист
Специалист

Зарегистрирован:
12 мар 2018 15:03
Сообщения: 45
Откуда: м. Вінниця
Dmitry_Zolotar писал(а):
В Сервис-Настройки-Главная-Рабочий стол-Загрузка при запуске потрібно прибрати "галочку", яка під час запуску відкриває останній редагований файл.

Благодарю!


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 393 ]  На страницу Пред.  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 7


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Русская поддержка phpBB