Аналитика
http://geosystema.net/forum/

"Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
http://geosystema.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=889
Страница 25 из 27

Автор:  voha [ 27 янв 2018 10:36 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

При перерахунку координат "на льоту" - вставці об'єкта з буфера обміну в карту з іншим датумом, або при розділенні об'єкта (правка>розділити) виникає помилка, якщо для об'єкта було винесено підпис службового параметра [-7] Codetopo.
Вложение:
ErrorCaptionParam-7.PNG
ErrorCaptionParam-7.PNG [ 16.79 Кб | Просмотров: 1646 ]
З врахуванням того, що підпис міг бути винесеним на карту а сам параметр [-7] став недоступним для шару при приведенні карти до іншого шаблону, виловити такий об'єкт в карті досить складно. Підпис не відображається у повному вигляді, але підпис винесений.

Про цю глюку вже йшлося тут. Думав просто скриптом видалити всі підписи параметра [-7], однак ця операція дає результат лише якщо параметр доступний шару. Приходиться:
- зробити доступним параметр [-7] всім шарам, об'єкти яких є в карті;
- видалити підписи параметра [-7] всіх об'єктів карти;
- зробити параметр [-7] недоступним для всіх шарів, об'єкти яких є в карті.

P.S. Виловлюю об'єкти сценарієм контролю (функція [Captions])

Автор:  fendak [ 27 янв 2018 18:59 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

Часто не працює команда Сервіс - Перетворити - Петлю в складний полігон
Наприклад з прикріпленим файлом.
Виберіть Прибудинкову територію і спробуйте перетворити.

Вложения:
LoopToComplexPolygon.dmf [27.51 Кб]
Скачиваний: 101

Автор:  fendak [ 27 янв 2018 20:28 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

fendak писал(а):
не працює команда Сервіс - Перетворити - Петлю в складний полігон

в принципі, вже не так актуально, бо написав скрипт, який це виправляє:
Код:
@Map.DeselectAll
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
$SelCount=@Map.SelCount
@if $SelCount=0 then @Goto %NoTransform
$N1=0
$MapCount=@Map.Count
@Map.SelectLayer id70009
%SelTransform
$N1=$N1+1
$LID=@Map.Object[$N1].LayerID
@If ($LID<=30000) then @Goto %NextTransform
@If ($LID>=30999) then @Goto %NextTransform
@Map.SelectObject $N1
%NextTransform
@if $N1<$MapCount then @Goto %SelTransform
@Map.Copy
@FileNew TransformLoopToComplexPolygon /Template=XMLNormal.dmf
@Map.Paste
@Map.DeselectAll
$NS=0
%NSTransform
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
$NS=@Map.NextSelected $NS
@if $NS=0 then @Goto %EndNSTransform
@Map.DeselectAll
@Map.SelectObject $NS
$N1=@Map.Count
@ExecuteMenu spbSplit
@Map.DeselectAll
$MapCount=@Map.Count
%StartSel2
$N1=$N1+1
@if $N1>=$MapCount then @Goto %EndSel2
@Map.SelectObject $N1
@Goto %StartSel2
%EndSel2
@Map.Selected.Delete
@ExecuteMenu MapCheckPurgeDeleted
@Map.SelectObject $NS
@ExecuteMenu SpbCombine
@Goto %NSTransform
%EndNSTransform
@Map.DeselectAll
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
@Map.Copy
@CloseMap TransformLoopToComplexPolygon
@Map.DeselectAll
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
@Map.Selected.Delete
@Map.Paste
@ExecuteMenu MapCheckPurgeDeleted
%NoTransform

Автор:  fendak [ 28 янв 2018 18:11 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

Ще одне питання, яке, мабуть, не дуже відноситься до глюків, але, оскільки викликає велику незручність, розміщу його тут.

Що означає, коли курсор мишки в програмі набуває вигляду, як на зображенні нижче?

Це виникає дуже часто, коли переключаюся з одної карти на іншу. Весь час доводиться натискати Esc, щоб курсор став нормальний. Розумію, що це копіювання чогось кудись? Але чого і куди не можу зрозуміти. і який принцип активації цього режиму?

Якщо це просто глюк - то прохання прибрати. А якщо якась функція програми - то поясніть, як це працює.

І така проблема не тільки в мене. Заходячи через віддалений доступ до інших, бачу, що і інші з цим заморочуються також.

Вложения:
2018-01-28_180407.bmp
2018-01-28_180407.bmp [ 4.58 Кб | Просмотров: 1625 ]

Автор:  paul [ 29 янв 2018 08:14 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

Этот значок появляется при наведении на вынесенную подпись.

Автор:  fendak [ 29 янв 2018 20:54 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

paul писал(а):
Этот значок появляется при наведении на вынесенную подпись

так, але він, також, появляється просто при переході з одної вкладки з картою на другу і коли не натиснути при цьому Esc, то міняє вкладки з картами місцями.
В нормальному режимі роботи програми, якщо натиснути мишкою на одній з вкладок і не відпускаючи мишку перетягнути вкладку в інше місце, то також появиться такий значок. В не нормальному він появляється при простому переході між вкладками, коли перед тим відпускаєш мишку.

Автор:  fendak [ 29 янв 2018 21:08 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

прикріпив відео, щоб краще було зрозуміло

Якщо коротко, суть проблеми в тому, що не спрацьовує команда - відтискання клавіші миші. Програма думає, що я клавішу продовжую утримувати, хоч це не так.

У 90% випадків це виникає тоді, коли активована вкладка Список. Також, хоча б на одній з карт мають бути якісь об'єкти. Якщо це чисті листки - то даний глюк не появляється.

Вложения:

Video_2018-01-29_210507.wmv [ 502.81 Кб | Просмотров: 1605 ]

Автор:  -Ivan- [ 29 мар 2018 21:43 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

Глюк, чи не глюк, така ситуація, Вставка-Таблиця-Текст-"Heé Sára"-ОК, і получається такий вже текст "Hee Sara"

Автор:  fendak [ 29 мар 2018 22:02 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

-Ivan- писал(а):
Глюк, чи не глюк, така ситуація, Вставка-Таблиця-Текст-"Heé Sára"-ОК, і получається такий вже текст "Hee Sara"

в даному типі тексту (через вставку текстових блоків на карту) не реалізовано навіть можливість елементарного форматування частини тексту жирним, курсивом, підкресленим тощо, а ви хочете щоб наголос був? :lol: ))

Тут діє форматування тільки до всього тексту загалом, тому, відповідно, вам потрібний шрифт, який крім звичайних букв, буде містити ще й букви із наголосами. В інших редакторах це реалізовано методом суміщення різних шрифтів, а тут таке зробити не можливо.

Таке зробити можливо тільки в підписах на карті.

Я просив розробників Digitals додати функціонал форматування в текстові блоки такий, як у підписах, але без відповіді. Не розумію, невже це так складно, маючи готовий код, підключити його до іншої частини програмного функціоналу :?: ? Щоб і в текстових блоках можна було нормально форматувати текст.

Автор:  -Ivan- [ 29 мар 2018 22:08 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

fendak писал(а):
-Ivan- писал(а):
Глюк, чи не глюк, така ситуація, Вставка-Таблиця-Текст-"Heé Sára"-ОК, і получається такий вже текст "Hee Sara"

в даному типі тексту (через вставку текстових блоків на карту) не реалізовано навіть можливість елементарного форматування частини тексту жирним, курсивом, підкресленим тощо, а ви хочете щоб наголос був? :lol: ))

Тут діє форматування тільки до всього тексту загалом, тому, відповідно, вам потрібний шрифт, який крім звичайних букв, буде містити ще й букви із наголосами. В інших редакторах це реалізовано методом суміщення різних шрифтів, а тут таке зробити не можливо.

Таке зробити можливо тільки в підписах на карті.

Я просив розробників Digitals додати функціонал форматування в текстові блоки такий, як у підписах, але без відповіді. Не розумію, невже це так складно, маючи готовий код, підключити його до іншої частини програмного функціоналу :?: ? Щоб і в текстових блоках можна було нормально форматувати текст.

То не наголос, то угорська мова. Треба мені вставляти в текстові блоки текст на угорській мові, а виходить шось не понятне(

Автор:  Руслан Пархуць [ 31 мар 2018 16:41 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

-Ivan- писал(а):
Треба мені вставляти в текстові блоки текст на угорській мові, а виходить шось не понятне(

Це можна вирiшити за допомогою вставки параметру як HTML тексту (приклад додаю). Ще є варiант поставити в параметрах Windows "Мова i регiональнi стандарти" мову програм, що не пiдтримують Юнiкод - Угорська (але тодi виникнуть проблеми з кирилицею).

Вложения:
Noname1.dmf [1.92 Кб]
Скачиваний: 170

Автор:  fendak [ 18 июн 2018 20:29 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

Після одного з нещодавніх оновлень Digitals дуже гарно працює контроль вузлів, завжди з першого разу виправляє всі точки. Приємно працювати.

Автор:  slobodinskyi [ 30 июл 2018 13:50 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

Не знаю чи це дійсно відноситься до глюків, але хочу розібратися з такою незручною поведінкою програми.
Триває процес збереження до .dwg, потім, в разі примусово припинення операції, в назві оригінального файла, яка показується в шапці програми, відображується розширення не .dmf, а .dwg і після закриття програми та повторного її запуску замість відкривання останнього оригінального (.dmf) файлу програма навіщось запускає процес збереження у .dwg. Можете собі уявити на що це схоже, якщо попередньо відбувалось збереження величезної топографії населеного пункту. Зупинити цей процес інакше як через диспетчер задач важко. Не кажучи вже про часом значне перевантаження системи. Така поведінка програми ДУЖЕ дратує. Чи є можливість вимкнути якусь опцію чи ця проблема поки не має варіантів лікування?

Варіанти «Завжди закривай файл перед закриттям програми» прошу не пропонувати, тому що поведінка програми навіть в цьому випадку викликає значний подив, адже після такої маніпуляції вона все одно чомусь самостійно запускає останній процес збереження у .dwg.

Автор:  Dmitry_Zolotar [ 30 июл 2018 17:00 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

В Сервис-Настройки-Главная-Рабочий стол-Загрузка при запуске потрібно прибрати "галочку", яка під час запуску відкриває останній редагований файл.

Автор:  slobodinskyi [ 31 июл 2018 10:45 ]
Заголовок сообщения:  Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals

Dmitry_Zolotar писал(а):
В Сервис-Настройки-Главная-Рабочий стол-Загрузка при запуске потрібно прибрати "галочку", яка під час запуску відкриває останній редагований файл.

Благодарю!

Страница 25 из 27 Часовой пояс: UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/