Аналитика

Цифровая фотограмметрия, картография и землеустройство
Текущее время: 25 июн 2018 07:51

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 372 ]  На страницу Пред.  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 27 янв 2018 10:36 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 620
Откуда: Ліспроект
При перерахунку координат "на льоту" - вставці об'єкта з буфера обміну в карту з іншим датумом, або при розділенні об'єкта (правка>розділити) виникає помилка, якщо для об'єкта було винесено підпис службового параметра [-7] Codetopo.
Вложение:
ErrorCaptionParam-7.PNG
ErrorCaptionParam-7.PNG [ 16.79 Кб | Просмотров: 968 ]
З врахуванням того, що підпис міг бути винесеним на карту а сам параметр [-7] став недоступним для шару при приведенні карти до іншого шаблону, виловити такий об'єкт в карті досить складно. Підпис не відображається у повному вигляді, але підпис винесений.

Про цю глюку вже йшлося тут. Думав просто скриптом видалити всі підписи параметра [-7], однак ця операція дає результат лише якщо параметр доступний шару. Приходиться:
- зробити доступним параметр [-7] всім шарам, об'єкти яких є в карті;
- видалити підписи параметра [-7] всіх об'єктів карти;
- зробити параметр [-7] недоступним для всіх шарів, об'єкти яких є в карті.

P.S. Виловлюю об'єкти сценарієм контролю (функція [Captions])


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 27 янв 2018 18:59 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 538
Часто не працює команда Сервіс - Перетворити - Петлю в складний полігон
Наприклад з прикріпленим файлом.
Виберіть Прибудинкову територію і спробуйте перетворити.


Вложения:
LoopToComplexPolygon.dmf [27.51 Кб]
Скачиваний: 47

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua
Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 27 янв 2018 20:28 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 538
fendak писал(а):
не працює команда Сервіс - Перетворити - Петлю в складний полігон

в принципі, вже не так актуально, бо написав скрипт, який це виправляє:
Код:
@Map.DeselectAll
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
$SelCount=@Map.SelCount
@if $SelCount=0 then @Goto %NoTransform
$N1=0
$MapCount=@Map.Count
@Map.SelectLayer id70009
%SelTransform
$N1=$N1+1
$LID=@Map.Object[$N1].LayerID
@If ($LID<=30000) then @Goto %NextTransform
@If ($LID>=30999) then @Goto %NextTransform
@Map.SelectObject $N1
%NextTransform
@if $N1<$MapCount then @Goto %SelTransform
@Map.Copy
@FileNew TransformLoopToComplexPolygon /Template=XMLNormal.dmf
@Map.Paste
@Map.DeselectAll
$NS=0
%NSTransform
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
$NS=@Map.NextSelected $NS
@if $NS=0 then @Goto %EndNSTransform
@Map.DeselectAll
@Map.SelectObject $NS
$N1=@Map.Count
@ExecuteMenu spbSplit
@Map.DeselectAll
$MapCount=@Map.Count
%StartSel2
$N1=$N1+1
@if $N1>=$MapCount then @Goto %EndSel2
@Map.SelectObject $N1
@Goto %StartSel2
%EndSel2
@Map.Selected.Delete
@ExecuteMenu MapCheckPurgeDeleted
@Map.SelectObject $NS
@ExecuteMenu SpbCombine
@Goto %NSTransform
%EndNSTransform
@Map.DeselectAll
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
@Map.Copy
@CloseMap TransformLoopToComplexPolygon
@Map.DeselectAll
@ExecuteMenu Objectswithbreak1
@Map.Selected.Delete
@Map.Paste
@ExecuteMenu MapCheckPurgeDeleted
%NoTransform

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 28 янв 2018 18:11 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 538
Ще одне питання, яке, мабуть, не дуже відноситься до глюків, але, оскільки викликає велику незручність, розміщу його тут.

Що означає, коли курсор мишки в програмі набуває вигляду, як на зображенні нижче?

Це виникає дуже часто, коли переключаюся з одної карти на іншу. Весь час доводиться натискати Esc, щоб курсор став нормальний. Розумію, що це копіювання чогось кудись? Але чого і куди не можу зрозуміти. і який принцип активації цього режиму?

Якщо це просто глюк - то прохання прибрати. А якщо якась функція програми - то поясніть, як це працює.

І така проблема не тільки в мене. Заходячи через віддалений доступ до інших, бачу, що і інші з цим заморочуються також.


Вложения:
2018-01-28_180407.bmp
2018-01-28_180407.bmp [ 4.58 Кб | Просмотров: 947 ]

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua
Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 янв 2018 08:14 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июл 2009 08:22
Сообщения: 404
Откуда: г. Старобельск
Этот значок появляется при наведении на вынесенную подпись.

_________________
П. Вечеров


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 янв 2018 20:54 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 538
paul писал(а):
Этот значок появляется при наведении на вынесенную подпись

так, але він, також, появляється просто при переході з одної вкладки з картою на другу і коли не натиснути при цьому Esc, то міняє вкладки з картами місцями.
В нормальному режимі роботи програми, якщо натиснути мишкою на одній з вкладок і не відпускаючи мишку перетягнути вкладку в інше місце, то також появиться такий значок. В не нормальному він появляється при простому переході між вкладками, коли перед тим відпускаєш мишку.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 янв 2018 21:08 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 538
прикріпив відео, щоб краще було зрозуміло

Якщо коротко, суть проблеми в тому, що не спрацьовує команда - відтискання клавіші миші. Програма думає, що я клавішу продовжую утримувати, хоч це не так.

У 90% випадків це виникає тоді, коли активована вкладка Список. Також, хоча б на одній з карт мають бути якісь об'єкти. Якщо це чисті листки - то даний глюк не появляється.


Вложения:

Video_2018-01-29_210507.wmv [ 502.81 Кб | Просмотров: 927 ]

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua
Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 мар 2018 21:43 
Специалист
Специалист

Зарегистрирован:
02 мар 2017 10:02
Сообщения: 15
Глюк, чи не глюк, така ситуація, Вставка-Таблиця-Текст-"Heé Sára"-ОК, і получається такий вже текст "Hee Sara"


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 мар 2018 22:02 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 538
-Ivan- писал(а):
Глюк, чи не глюк, така ситуація, Вставка-Таблиця-Текст-"Heé Sára"-ОК, і получається такий вже текст "Hee Sara"

в даному типі тексту (через вставку текстових блоків на карту) не реалізовано навіть можливість елементарного форматування частини тексту жирним, курсивом, підкресленим тощо, а ви хочете щоб наголос був? :lol: ))

Тут діє форматування тільки до всього тексту загалом, тому, відповідно, вам потрібний шрифт, який крім звичайних букв, буде містити ще й букви із наголосами. В інших редакторах це реалізовано методом суміщення різних шрифтів, а тут таке зробити не можливо.

Таке зробити можливо тільки в підписах на карті.

Я просив розробників Digitals додати функціонал форматування в текстові блоки такий, як у підписах, але без відповіді. Не розумію, невже це так складно, маючи готовий код, підключити його до іншої частини програмного функціоналу :?: ? Щоб і в текстових блоках можна було нормально форматувати текст.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 29 мар 2018 22:08 
Специалист
Специалист

Зарегистрирован:
02 мар 2017 10:02
Сообщения: 15
fendak писал(а):
-Ivan- писал(а):
Глюк, чи не глюк, така ситуація, Вставка-Таблиця-Текст-"Heé Sára"-ОК, і получається такий вже текст "Hee Sara"

в даному типі тексту (через вставку текстових блоків на карту) не реалізовано навіть можливість елементарного форматування частини тексту жирним, курсивом, підкресленим тощо, а ви хочете щоб наголос був? :lol: ))

Тут діє форматування тільки до всього тексту загалом, тому, відповідно, вам потрібний шрифт, який крім звичайних букв, буде містити ще й букви із наголосами. В інших редакторах це реалізовано методом суміщення різних шрифтів, а тут таке зробити не можливо.

Таке зробити можливо тільки в підписах на карті.

Я просив розробників Digitals додати функціонал форматування в текстові блоки такий, як у підписах, але без відповіді. Не розумію, невже це так складно, маючи готовий код, підключити його до іншої частини програмного функціоналу :?: ? Щоб і в текстових блоках можна було нормально форматувати текст.

То не наголос, то угорська мова. Треба мені вставляти в текстові блоки текст на угорській мові, а виходить шось не понятне(


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 31 мар 2018 16:41 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 235
Откуда: м.Львiв
-Ivan- писал(а):
Треба мені вставляти в текстові блоки текст на угорській мові, а виходить шось не понятне(

Це можна вирiшити за допомогою вставки параметру як HTML тексту (приклад додаю). Ще є варiант поставити в параметрах Windows "Мова i регiональнi стандарти" мову програм, що не пiдтримують Юнiкод - Угорська (але тодi виникнуть проблеми з кирилицею).


Вложения:
Noname1.dmf [1.92 Кб]
Скачиваний: 78

_________________
Простіше написати неправильну програму, ніж зрозуміти правильну
Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 18 июн 2018 20:29 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 538
Після одного з нещодавніх оновлень Digitals дуже гарно працює контроль вузлів, завжди з першого разу виправляє всі точки. Приємно працювати.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 372 ]  На страницу Пред.  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 6


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Русская поддержка phpBB