Аналитика

Цифровая фотограмметрия, картография и землеустройство
Текущее время: 23 ноя 2017 22:04

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 11 ] 
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Орто
СообщениеДобавлено: 02 сен 2015 00:48 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 181
Откуда: м.Львiв
Доброго дня. Прошу пiдказати, як забрати бiлi краї малюнкiв, якi зробилися пiсля створення ОРТО? Малюнок додаю.
Робив наступне:
1. Карта-Встановити рамку
2. Орто-Створити 5000
3. Орто-Трансформацiя
у вихiдному файлi рамка крива i залишаються бiлi фрагменти по колу.

Дякую.


Вложения:
02.jpg
02.jpg [ 215.31 Кб | Просмотров: 3543 ]
01.jpg
01.jpg [ 215.84 Кб | Просмотров: 3543 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 02 сен 2015 07:05 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
04 дек 2004 19:41
Сообщения: 1028
Откуда: г. Харьков
Скористайтесь можливістю "маскування" частини растру. Якщо в межах растру зібрати полігон, а потім, помітивши контур растру, виконати команду Складний полігон, що на панелі Правка, то растр за межами полігону "замаскується". Маскування можна виконувати для декількох растрів одразу.

У випадку топографічних карт в якості маскувального полігону звичайно використовується рамка трапеції (якщо їх у вас немає, то можна спробувати їх створити автоматично за допомогою Вставка - Разбивка на листы - закладка Номенклатурная).

Прибрати маскування можна видаливши внутрішній сегмент складного полігону (або розваліть складний полігон на частини, або підведіть курсор до внутрішнього контра і натисніть Del).


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 02 сен 2015 18:31 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 181
Откуда: м.Львiв
Дякую. Я так зрозумiв, що спочатку зробити маскування, потiм зшити все в один малюнок i прямокутною рамкою його розбити, щоб в подальшому можна було вiдкривати поодиночнi фрагменти вставкою TIF. З кривою рамкою його нiяк не вдасться зберегти без бiлих зарамочних фрагментiв?


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 02 сен 2015 23:10 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 1865
Откуда: Vinnitsa
"Крива" рамка - номенклатурна трапеція, так вона не прямокутна

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 03 сен 2015 00:25 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 181
Откуда: м.Львiв
:) але хiд моїх думок правильний?


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 03 сен 2015 08:41 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
04 дек 2004 19:41
Сообщения: 1028
Откуда: г. Харьков
Руслан Пархуць писал(а):
Дякую. Я так зрозумiв, що спочатку зробити маскування, потiм зшити все в один малюнок i прямокутною рамкою його розбити, щоб в подальшому можна було вiдкривати поодиночнi фрагменти вставкою TIF. З кривою рамкою його нiяк не вдасться зберегти без бiлих зарамочних фрагментiв?

Ви можете зберегти все поле "замаскованих" растрів, що вставлені як активне посилання, і користуватися в такому вигляді, підключаючи необхідні.

Як варіант, поле растрів можна "нарізати" квадратними листами. Скористайтеся командою Орто - Нарезать по листам. На виході отримаєте нові квадратні (або прямокутні, якщо хочете бути не таким як усі :) ) растри, які не потрібно буде маскувати. Звісно, це вже буде якась власна нумерація листів (номенклатура).


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 03 сен 2015 09:23 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 1865
Откуда: Vinnitsa
Збережіть рамку, яка обмежує відображення растру, в dmf-файл з тим самим ім'ям, що і у растра. Тоді при вставці растра, ця рамка буде підгружатись автоматично.

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 03 сен 2015 11:46 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 181
Откуда: м.Львiв
Дякую. Скористався Вашими пропозицiями i порадами. Створив "свою" номенклатуру, оскiльки в майбутньому це менi знадобиться. Пишу сайт, на якому потрiбно буде пiдгружати пiдкладку i розбивка растру на прямокутнi квадрати є необхiдною. Дуже дякую за пораду.
Ще одна пропозицiя, правда не по темi. При завантаженнi пiдкладки з публiчної є векторизацiя об'єкту при натисканнi мишкою на графiчну область. Пiд час експериментiв я зауважив, що сервер карти дає координати (правда в своїй СК) в GET response (2672604.27909234,6432271.93700144 2672596.59348895,6432322.74059771...) якi можна використати для правильнiшого формування контуру (зберiгаються кiлькiсть точок i конфiгурацiя бiльш реальна). Не знаю, наскiльки це законно, але....


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 03 сен 2015 14:08 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 1865
Откуда: Vinnitsa
Номеклатурна рамка - прямокутник в географічній системі координат, в прямокутній - "все складно"

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 22 мар 2017 13:07 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 470
Доброго дня.
В Digitals 2015 року при ортотрансформації растру, якщо не активований компонент Ортофото, то при виборі dpi більше 100 видавало попередження, що моя версія програми не дає можливості створити ортофото з розширенням більше 100. Тепер цього попередження немає. Але, вибираючи dpi більше 100, якість ортофото все одно така, як на 100.

Взагалі, де можна подивитися опис компонента Ортофото в демо-версії та у ліцензійній версії? Це тільки якість зображення гірше, чи є ще якісь обмеження?

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Орто
СообщениеДобавлено: 22 мар 2017 14:52 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 1865
Откуда: Vinnitsa
Компонент Ортофото потрібен для ортотрансформування аерофотозйомки (аеро-, космо- та наземної). Для ортотрансфорації сканованих карт, планів та ортофото компонент Ортофото не потрібен та DPI не обмежений.

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 11 ] 

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 6


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Русская поддержка phpBB